Wilbert Kok

Systeemtherapie & opleiding

Wilbert Kok

Systeemtherapie & opleiding

Praktijkadres
Herengracht 560
1017 CH Amsterdam

Relatietherapie

Relatietherapie

Relatiegesprekken
Komt u beiden met de wens om de relatie nieuw leven in te blazen, dan gaan we constructief te werk volgens het EFT model van Sue Johnson, lees onderstaand meer over deze aanpak. In de gesprekken gaan we eerst proberen de veiligheid terug te winnen om vervolgens te onderzoeken hoe vaste patronen in de wisselwerking tussen u beiden in stand gehouden worden. Ik wil u begeleiden deze patronen te doorbreken en er prettigere verbindingen voor terug te winnen. Verbindingen waarin meer begrip, meer empathie en meer openheid de toon gaan voeren.  Om zover te komen zullen we soms terug moeten blikken naar het verleden, ik zal u aanmoedigen moeilijke dingen te benoemen en uit te spreken, u zult samen nieuwe ervaringen opdoen in de gesprekken en we gaan samen kijken wat de toekomst voor u beiden in petto heeft. Kortom een mooie en avontuurlijke reis!


Beslisgesprekken
Wil een van beiden stoppen met de relatie of wilt u er beiden een punt achter zetten dan gaan we het hebben over wat u wel nog samen verbindt en hoe dat er in de toekomst uit gaat zien.

Kinderen spelen een grote rol, soms ook familie, soms ook bezittingen. Het zijn zeer gevoelige onderwerpen die snel leiden tot conflict en daarom help ik u graag om deze gesprekken in goede banen te leiden. Ik neem de voorzittersrol op mij, bewaak tijd, omgangsvormen en afspraken. Samen met u wil ik denken en spreken over mogelijke oplossingen, die maken dat u toch kunt blijven samenwerken waar dat nodig is in de toekomst, als twee volwassen mensen die hun verantwoordelijkheden nemen.

Emotionally Focused Therapy

Emotionally Focused Therapy

U kent vast de dagen of de momenten waarop u zich heel dichtbij uw partner of uw dierbare voelt of voelde. Dat zijn momenten van verbinding, momenten van veiligheid. Emotionally Focused Therapy is gericht op het herstellen en optimaliseren van de veiligheid tussen parners.

En u kent vast ook de momenten dat u het tegenovergestelde voelt en waarin u weet 'daar gaan we weer'. EFT maakt gebruik van de hechtingstheorie van John Bowlby, die zo mooi beschrijft dat we allemaal over een andere 'hechtingsstijl' beschikken, die ons een bepaalde richting opstuurt als de hechting in gevaar komt. Hechting is een veelomvattend woord. Woorden als vertrouwen, liefde, warmte, angst, overgave en afhankelijkheid zijn er nauw mee verbonden. Al die woorden gaan over gevoel. Binnen EFT proberen we contact te maken met gevoelsbelevingen. Dat gaat de een gemakkelijker af dan de ander, gelukkg zijn mensen verschillend.  Het durven zoeken naar  hechtingsgevoelens helpt om de veiligheid terug te brengen. En als de hechting steviger wordt komt er plaats voor nieuwe verbindingen, voor een sterker, oprechter contact.

Ik ben overtuigd van de kracht van deze werkwijze omdat ik in mijn spreekkamer zie hoe partners kunnen veranderen wanneer ze zich durven uitspreken tegen elkaar. Een mooi proces voor dappere mensen!

Houd me vast groeps-therapie

Houd me vast groeps-therapie

BIJ EFT.Amsterdam zijn we bezig met het opzetten van een 'Houd Me Vast'  relatiecursus, zodra we dit rond hebben, publiceren we ons aanbod op de verschillende websites. Tot die tijd verwijs ik u graag naar:

https://www.eft.nl/bijeenkomsten  of

https://houdmevastonline.nl/
Seksualiteit

Seksualiteit

Seks is bij uitstek een onderwerp om te bespreken binnen een EFT therapie. Seks gaat over emotionaliteit. Of misschien moet ik zeggen: Seks ís emotionaliteit. En prettige seks is niet praten over, maar dóen! Afstemmen, aansluiten, de opwinding in je lijf voelen, jezelf bloot geven, ruiken, kijken, voelen, jezelf over durven geven. Met een vleug of een vleugje spanning, met verlangen, met plezier. Je lichaam staat centraal in dit alles. Het lichaam dat ook zo kwetsbaar is en al zoveel heeft meegemaakt en onthouden. Laten we dus ook over seks praten!

Prominent in mijn boekenkast staat het boek SEKS! van Ellen Laan en Rik van Lunsven, hier valt veel uit te leren. Op dezelfde boekenplank pronkt het recent verschenen boek 'Zinderend Leven' van EFT collega Jolien Spoelstra, ik raad beide boeken van harte aan.

Naast bovengenoemde titels put ik inspiratie en wijsheid uit boeken en lezingen van Esther Perel, Lieven Migerode, Maureen Luyens en Petra Deij, de titels van hun boeken vindt u op de pagina met aanbevelingen.Lees verder over de
verschillende therapieën
die ik geef

Wilbert Kok

Systeemtherapie & opleiding

Praktijkadres
Herengracht 560
1017 CH Amsterdam