Wilbert Kok

Systeemtherapie & opleiding

Wilbert Kok

Systeemtherapie & opleiding

Praktijkadres
Herengracht 560
1017 CH Amsterdam

Gezinstherapie

Gezinstherapie

Bij een gezinstherapie worden meestal alle gezinsleden uitgenodigd en neem ik de voorzittersrol op mij. Ik optimaliseer de veiligheid, we gaan samen op zoek naar destructieve patronen en proberen die helder te krijgen. Iedereen krijgt de kans zijn/haar verhaal te vertellen, iedereen is even belangrijk. In het gesprek aan mijn tafel of in een kring gaat het er niet om wie er gelijk heeft, maar hoe er gecommuniceerd wordt met elkaar.

In het gesprek gaan we met elkaar kijken naar de geschiedenis van dit gezin, we maken een genogram, een overzicht van de geschiedenis van dit gezin. Dit levert veel duidelijkheid op, nieuwe verhalen, nieuwe betekenissen en vooral mildere gevoelens. Van hieruit kunnen we met elkaar spreken over prettigere verbindingen met meer liefde en meer respect voor de bloedbanden.


Individuele therapie

Individuele therapie

Eén op één gesprekken bieden u de vrijheid om uw dilemma's, uw angsten, uw verlies of uw geheimen te bespreken met mij als professional. U bent verzekerd van discretie en geheimhouding, u bent verzekerd van een luisterend oor en veel vragen. Ik help u graag de verschillende gevoelens in kaart te brengen en deze te ordenen. Natuurlijk ga ik het met u hebben over hechting en veiligheid en wellicht ook over hoe en waar u dat geleerd heeft. In het individuele gesprek blijf ik vasthouden aan mijn systemische gedachtengoed.
Soms wissel ik één-op-één gesprekken af met relatiegesprekken. Een kort individueel traject kan behulpzaam zijn voor het proces in de relatietherapie.

 

Begeleiding

Begeleiding

Bij persoonlijke begeleiding ga ik uit van uw wens om in uw beroepsmatig functioneren iets te veranderen. Het kan zijn dat u ergens klem bent komen te zitten, dat u telkens tegen hetzelfde aan loopt, dat u veranderingen niet kunt verwerken, dat het niet lekker loopt tussen u en de collega's en/of leidinggevende.

Het kan zijn dat u de behoefte heeft om in een vertrouwelijke omgeving werk-gerelateerde thema's te bespreken, of dat u met anderen in een destructief patroon bent geraakt, of dat u in een positie bent terechtgekomen die u niet wenst, of dat de grens tussen werk en privé onduidelijk is geworden. Het kan zijn dat u dreigt op te branden en aan van alles twijfelt. Het kan zijn dat uw naasten niet meer kunnen voldoen aan het appèl dat u op hen doet.

Tenslotte kan het zijn dat u speciale wensen heeft, die niet onder het kopje therapie of of begeleiding vallen.

Supervisie

Supervisie

U kunt bij mij een supervisie aanvragen in het kader van uw opleiding tot systeemtherapeut óf in het kader van uw opleiding tot EFT therapeut óf de combinatie. Ik ben erkend supervisor voor zowel NVRG als EFT en leersupervisor voor de NVRG. De kosten van een supervisie of leersupervisie bedragen € 120,00 per 50 minuten, bij groepssupervisie ligt dit tarief iets anders omdat we meestal twee uren achter elkaar werken.

Supervisie is voor therapeuten in wording een prachtig medium om het werk te laten zien en te bespreken met de supervisor. Er is aandacht voor kennis, voor vaardigheden en ook voor de persoon van de therapeut zelf.  Supervisie bij mij is gestructureerd, vraagt om voorbereiding en reflectie en heldere leerdoelen.


Lees verder over de
praktijk en een gratis
kennismaking

Wilbert Kok

Systeemtherapie & opleiding

Praktijkadres
Herengracht 560
1017 CH Amsterdam